Hoppa till sidans innehåll

Vill du vara med men inte spela? Bli domare!


Domare/Reff

Gillar du roller derby och att åka rullskridskor? Men känner att närkontakt och tacklingar inte är något för dig? Gillar du regler och att blåsa i pipa?

Välkommen som domare - eller reff som vi säger inom roller derby!
Som reff börjar du i vårt fresh meat-program för att få lära dig att åka rullskridskor. Efter fresh meat-programmet fortsätter träningen on skate för i PreMS-gruppen att bli stabil och snabb på rullskridskorna. Övningar med tacklingar är frivilligt att delta på. Som reff behöver du klara de delar i MS, Minimum skills (åktest och regelprov), som inte innefattar tacklingar.
Roller derby har väldigt många regler och under ett bout* hjälps sju reff åt att döma. Som domare blir du expert på reglerna. Regelstudierna sker dels på egen hand men med stöd av föreningen och dels på olika läger och föreläsningar av aktiva reff.
Efter PreMS och MS är reff med på PostMS träningar och tränar sig i att dömma under de övningar.

Nso - Non skateing official
Det är inte bara domare på hjul som behövs under ett bout. Det krävs även fler personer som håller ordning på matchklockarna, räknar poäng, utvisningar och sköter scoreboard och mycket mer. Är du intresserad av att lära dig någon av dessa uppgifter ta kontakt med oss This is a mailto link.


Fresh meat

De som vill bli reff behöver vara stabil på rullskridskor, därför går även de vårt fresh meat-progra,. Mer info om det finns här.

Uppdaterad: 26 OKT 2016 12:26 Skribent: Anna Maja Nylén

 


insta

Postadress:
Sundsvall Demolition Rollers RDC - Skridsko
Anna Maja Nylén, Bergsgatan 19 b
85236 Sundsvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link