Hoppa till sidans innehåll

Börja spela med oss!


Varje höst och vår startar vi nya fresh meat*-grupper för personer som är 16 år och äldre. Är du redan derbyspelare/tranfer och vill träna med oss eller byta liga mejla oss på This is a mailto link.

 

Fresh meat

Torsdagen den 21 september 2017 startar nästa fresh meat-program. Anmälan till programmet gör du här. Programmet är åtta veckor långt och ger grundläggande åkfärdigheter. Därefter får du välja om ni vill gå vidare som spelare eller domare.

Fresh meat-programmet innehåller två obligatoriska träningar per vecka. Torsdagar är tränarledd och veckans övningar instrueras då medan tisdagar är övningsdag.

På söndagar finns möjlighet att öva lite extra.

 

Anmälan

För att delta i fresh meat-programmet krävs en anmälan och inbetalning av medlem- och träningsavgift. Anmälan är bindande och återbetalas ej.


Vad kostar det?

Att börja fresh meat-programmet kostar 1000kr och innehåller både medlemsavgift och träningsavgift för resterande 2017. I medlemsavgiften ingår en försäkring genom Skridskoförbundet. 

Pengarna sätts in på bankgiro 168-7045, Swedbank, senast den 18 september. Märk inbetalningen med namn, vad den avser och vilken träningsperiod, till exempel "Nour, fresh meat, 2017". Alternativt via Swish på nummer 123 681 94 94, lägg då till 1,50 kronor för den överföringsavgift som föreningar behöver betala. Behöver ni dela upp betalningen eller längre betalningstid, så kontakta oss så gör vi en avbetalningsplan. 

Vilken utrustning behövs?
Rullskridskor, hjälm, knäskydd, armbågsskydd, handledsskydd och tandskydd. Du som vill börja träna med oss har möjlighet att låna utrustning under fresh meat-programmet.

Här kommer tips när det är dags att köpa egen utrustning: 

Tips vid köp!
Ja, roller derby är en materialsport och det finns en hel djungel med rullskridskor (quad skates), kullager och hjul. Men krångla inte till det i början, det viktiga är att ni köper skridskor som är anpassade för roller derby. Vissa av sidorna har färdiga rockiekit, vilket kan vara ganska tacksamt att beställa eller åtminstone att snegla på innan beställningen görs.
Vi rekommenderar Ridell R3 och Sure Grip Rebel Derby som båda är nybörjarskridskor (de flesta i laget har dem). Velar du mellan två storlekar (Ridell kör med amerikanska) så ta den mindre, de töjer sig lite.
Tänk på att det är skillnad mellan roller derby-skydd och inlinesskydd. I roller derby behöver skydden vara stora och tjocka för att skydda bra vid fall. De ska ha ett hårt skyddande "skal".
Hjälm, skatehjälm eller hockeyhjälm (utan galler, visir är okej).

Var kan utrustning köpas?
I Sundsvall finns en affär som säljer roller derby-utrustning, Riot Lab. Theresa Bystedt, i laget, driver affären. Mer information om sortimentet hittar ni på http://riotlab.se/sv/rollerderby/. Medlemmar i Sundsvall Demolition Rollers har 20 procent rabatt på ordinarie pris.
Hang loose har en del skydd, hjälm och tandskydd går att köpa på sportaffärer, men annars är det internet som gäller.
Online-affärer som säljer roller derby-utrustning är bland annat stickyskates.sequadrollerskateshop.com, skatepro.se och sckrpnch.com. Begagnad utrustning kan hittas i Facebook-gruppen Roller derby-loppis.

 

Prova på under pågående termin

Vi ser helst att du som vill prova på kommer på våra utannonserade prova på-tillfällen. Dessa är tränarledda och anpassade är för att ge en så bra förståelse för sporten som möjligt. Vi har prova på-tillfällen inför varje fresh meat start, på hösten och våren.

Vill du prova på under pågående termin har du möjlighet att göra det två gånger. Vi tar dock inte emot prova på under pågående fresh meat-program. Kontakta oss via: This is a mailto link.


*derby-term för nybörjare

Uppdaterad: 11 SEP 2017 13:35 Skribent: Anna Maja Nylén och Rebecka Lindberg

 


insta

Postadress:
Sundsvall Demolition Rollers RDC - Skridsko
Anna Maja Nylén, Bergsgatan 19 b
85236 Sundsvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link