Hoppa till sidans innehåll

Börja spela med oss


Varje höst och vår startar vi nya fresh meat*-grupper. Är du redan derbyspelare/transfer och vill träna med oss eller byta liga mejla oss på This is a mailto link.

Nästa prova på-tillfälle är 29 januari, kl. 12.30-13.00, i Höglundahallen.

Ta på dig träningskläder, ta med en vattenflaska och du är all set! All utrustning finns att låna. Från 16 år.

 

Fresh meat

Onsdagen den 15 februari 2017 startar nästa fresh meat-program. Anmälan till programmet hittar du här. Programmet är sex veckor långt till den 24 oktober och ger grundläggande åkfärdigheter. Därefter får ni välja om ni vill gå vidare som spelare eller domare.
Fresh meat-programmet innehåller två obligatoriska träningar per vecka. Onsdagar är tränarledd och veckans övningar instrueras då medan måndagar är övningsdag.

På tisdagar är det frivillig fys-träning med resten av laget och på söndagar finns möjlighet att öva lite extra.

Anmälan

För att delta i fresh meat-programmet krävs en anmälan och inbetalning av medlem- och träningsavgift (1200 kronor). Lämk till anmälning kommer att finnas här när datumet bestämts. Anmälan är bindande och återbetalas ej.

Vad kostar det?
De två första prova på-tillfällena är gratis, för att fortsätta träna krävs att medlemsavgift och träningsavgift betalas. Medlemsavgiften är på 500 kronor per kalenderår och träningsavgiften ligger på 700 kronor per halvår (januari-juni och juli-december). I medlemsavgiften ingår en försäkring genom Skridskoförbundet.

Vilken utrustning behövs?
Rullskridskor, hjälm, knäskydd, armbågsskydd, handledsskydd och tandskydd. Du som vill börja träna med oss behöver så snabbt som möjligt köpa egen utrustning. Vi har även låneutrustning som går att hyra under en begränsad period för 50 kr/vecka.

Tips vid köp!
Ja, roller derby är en materialsport och det finns en hel djungel med rullskridskor (quad skates), kullager och hjul. Men krångla inte till det i början, det viktiga är att ni köper skridskor som är anpassade för roller derby. Vissa av sidorna har färdiga rockiekit, vilket kan vara ganska tacksamt att beställa eller åtminstone att snegla på innan beställningen görs.
Vi rekommenderar Ridell R3 och Sure Grip Rebel Derby som båda är nybörjarskridskor (de flesta i laget har dem). Velar du mellan två storlekar (Ridell kör med amerikanska) så ta den mindre, de töjer sig lite.
Tänk på att det är skillnad mellan roller derby-skydd och inlinesskydd. I roller derby behöver skydden vara stora och tjocka för att skydda bra vid fall. De ska ha ett hårt skyddande "skal".
Hjälm, skatehjälm eller hockeyhjälm (utan galler, visir är okej).

Vart kan utrustning köpas?
I Sundsvall finns en affär som säljer roller derby-utrustning, Riot Lab. Theresa Bystedt, i laget, driver affären. Mer information om sortimentet hittar ni på http://riotlab.se/sv/rollerderby/ och affären ligger på Storgatan 25 i Sundsvall öppet onsdagar 10-18 och lördagar 12-16. Medlemmar i Sundsvall Demolition Rollers har 20 procent rabatt på ordinarie pris.

Hang loose har en del skydd, hjälm och tandskydd går att köpa på sportaffärer, men annars är det internet som gäller.

Online-affärer som säljer roller derby-utrustning är bland annat stickyskates.sequadrollerskateshop.com, skatepro.se och sckrpnch.com. Begagnad utrustning kan hittas i Facebook-gruppen Roller derby-loppis.

Prova på under pågående termin

Vi ser helst att du som vill prova på kommer på våra utannonserade prova på-tillfällen. Dessa är tränarledda och anpassade är för att ge en så bra förståelse för sporten som möjligt. Vi har prova på-tillfällen inför varje fresh meat start, på hösten och våren. Vill prova på under pågående termin har du möjlighet att göra det två gånger. Vi tar däremot inte emot några prova på under pågående freash meat-program.
*derby-term för nybörjare

Uppdaterad: 27 MAR 2017 11:11 Skribent: Anna Maja Nylén

 


insta

Postadress:
Sundsvall Demolition Rollers RDC - Skridsko
Anna Maja Nylén, Bergsgatan 19 b
85236 Sundsvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link